FERI
UM
Slovenska verzija English visitors
Dobrodošel gost Iskanje | Aktivne teme | Člani | Prijava | Registracija

Prenosnik za vsakega študenta Možnosti
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 9:32:49 AM  

Član od: 10/25/2006
SPOŠTOVANI ŠTUDENT, ŠTUDENTKA IN ZAPOSLENI NA UNIVERZI!

Študentski svet univerze v Mariboru je skupaj s podjetjem SRC.SI in NKBM d.d. za Vas pripravil akcijo PRENOSNIK ZA VSAKEGA ŠTUDENTA.

NAMEN AKCIJE

je omogočiti študentom ugoden nakup kvalitetnih prenosnih računalnikov LENOVO IBM THINKPAD. Možno bo izbrati med enim od štirih prenosnih računalnikov, dvema torbama, nahrbtnikom, miško in laserskim tiskalnikom.
ČASOVNI OKVIR

Naročila bomo sprejemali od 11.12 do 27.12.2006.
Ugodne kredite pri NKBM d.d. si boste lahko uredili do 8.1.2007. Računalnike bomo dobavili zadnji teden januarja. Točen datum in kraj prevzema Vam bomo sporočili preko elektronske pošte, ki jo boste navedli ob naročilu.
PONUDBA

Kliknite na sliko

http://aips.uni-mb.si/

PREVZEM RAČUNALNIKOV

Prevzem bo potekal na eni od fakultet v Mariboru in v Kranju. Ob prevzemu morajo študentje s seboj prinesti:
potrdilo o vplačilu (v primeru, da je bilo plačilo izvedeno preko spletnega bančništva jo dovolj nepotrjen izpis vplačila)
osebni dokument (veljavno študentsko izkaznico ali indeks, na dokumentu mora biti slika)
Računalnike bodo lahko prejeli le tisti študentje, ki bodo izpolnjevali zgornje pogoje in bodo zadnji obrok poravnali vsaj 3 dni pred dobavo. V primeru, da bo računalnik prevzel nekdo drug Vas prosimo, da nam to predhodno javite po elektronski pošti. Prevzemnik mora s seboj prinesti originalno pooblastilo, ki ga ni potrebno overiti pri notarju ter veljavno študentsko izkaznico ali indeks študenta, zraven pa še svoj osebni dokument s sliko.
VRSTE PLAČIL

Računalnike bo mogoče kupiti na naslednje načine:
s plačilom enkratnega zneska do 3 dni po izdaji naročila
s plačilom avansa 25.000 SIT do 3 dni po izdaji naročila ter ostankom vsaj 3 dni pred dobavo.
s plačilom avansa 25.000 SIT do 3 dni po izdaji naročila in najemom ugodnega kredita pri NKBM d.d. do 8.januarja po obrestni meri 5,75 % brez stroškov zavarovanja (do 31.12.2006) in odobritve kredita
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 9:41:48 AM  

FAQ

Zakaj je ta akcija tako ugodna?
Gre za posebno ponudbo, namenjeno vsem študentom Univerze v Mariboru, upoštevani pa so tudi vsi skupinski popusti. Hkrati smo se z NKBM d.d dogovorili še za posebno ugodne študentske kredite brez stroškov odobritve in zavarovanja kredita samo do 31.12.2006 ter samo 5,75% letno obrestno mero.

Ali lahko naročim računalnik kljub temu, da nimam statusa študenta?
Ne

Ali lahko računalnik kupim preko podjetja svojega očeta ali mame?
Ne, akcija je namenjena samo rednim in izrednim študentom Univerze v Mariboru s statusom.

Zakaj moram ob naročilu navesti toliko osebnih podatkov?
Podatke potrebujemo za izstavitev računa, garancije in dobavnice. Vaš elektronski naslov in telefonsko številko potrebujemo zaradi kasnejšega obveščanja o dobavi ter za hitrejšo razrešitev eventualnih težav (npr. napačno navedena vpisna številka, napačno naveden elektronski naslov, napačen znesek nakazila....).

Ali lahko najamem kredit preko katere druge banke?
Seveda, važno je le, da boste vi ali banka znesek nakazali na tekoči račun podjetja SRC.SI in sicer 25.000 SIT do 3 dni po izdaji naročila ter ostanek 3 dni pred dobavo računalnikov. Sicer Vam svetujemo, da najamete ugoden študentski kredit preko NKBM d.d. s samo 5,75% letno obrestno mero, brez stroškov odobritve in zavarovanja.

Ali lahko položnico plačam preko spletnega bančništva?
Seveda. Priporočamo Vam, da potrdilo iztiskate, saj ga boste potrebovali pri prevzemu.

Kam naj nakažem denar?
Denar nakažite na tekoči račun podjetja SRC.SI d.o.o. Številka računa je navedena na ponudbi, ki Vam jo ob naročilu pošljemo na vaš elektronski naslov.

Kdaj in kje lahko prevzamem računalnik?
O točnem kraju in datumu prevzema boste obveščeni po elektronski pošti, ki jo boste navedli ob naročilu. Predvideni datum prevzema je od 24. do 30. januarja. Računalnike boste prevzeli na eni od fakultet v Mariboru in na fakulteti v Kranju. Zamudniki bodo svoje računalnike lahko prejeli na podjetju SRC.SI v Mariboru na Gosposvetski 29 in v Ljubljani na Tržaški 116 vsak delovni dan od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.00.

Kaj storim, če je z mojim računalnikom nekaj narobe?
Odnesete ga na servis SRC.SI v Maribor na Osojnikovo 8, ki je odprt od 9.00 do 12.00 ter od 13.00 do 16.00. Pred obiskom servisa obvezno pokličite na telefonsko številko 02 480 3576, da se s serviserjem dogovorite za čas prevzema računalnika, saj so naši serviserji pretežno na terenu in Vam lahko samo s predhodnim klicem zagotovimo, da bomo lahko računalnik zagotovo prevzeli.
Seveda lahko računalnik prevzamemo tudi na našem servisu v Ljubljani na Tržaški 116 vsak delovni dan od 9.00 do 12.00 ter od 13.00 do 16.00.

Ali lahko računalnik nadgradim z dodatnim RAM-om?
DA, vendar samo z originalnim LENOVO-IBM RAM-om. Če računalnik nadgradite z RAM-om drugega proizvajalca, garancija ni več veljavna. Vsi računalniki imajo zaseden samo 1 SLOT in so razširljivi na 2 oziroma 4 GB. Dodatni RAM lahko naročite na miha.glavic@src.si.

Ali lahko kupim dva računalnika ali dve torbi?
Lahko, če imate status študenta, vendar lahko drugi računalnik ali drugo torbo naročite samo direktno preko elektronske pošte miha.glavic@src.si.

Ali je možno računalnik plačati na obroke?
Ne, možne so tri variante plačil:
- plačilo v enem znesku
- avans 25.000 SIT in ostanek 3 dni pred dobavo (točen datum dobave boste prejeli preko elektronske pošte)
- avans 25.000 SIT in najem ugodnega kredita pri NKBM d.d.

Ali lahko računalnik prevzamem prej kot zadnji teden v januarju?
Ne, gre za posebno prodajno akcijo. Računalniki bodo v Slovenijo prispeli konec januarja 2007 in jih torej nihče ne more prevzeti prej.

Ali si lahko kredit uredim po preteku akcije?
V primeru najema študentskega kredita pri NKBM d.d. morate predhodno vplačati akontacijo 25.000 SIT v 3 dneh po izdaji naročila. Kredit pa si lahko uredite do ponedeljka, 8. januarja 2007, do 31.12.2006 celo brez stroškov odobritve.

Imam dodatna vprašanja v zvezi s kreditom!
Prosimo pokličite svetovalce NKBM d.d. Njihove telefonske številke so navedene na spletni strani, kjer so opisani kreditni pogoji

Kako preverim ali je denar resnično prispel na SRC.SI?
Za vsak nakazan znesek Vam bomo poslali elektronsko pošto z datumom in zneskom nakazila. Seveda Vam bomo sporočili tudi kreditni znesek, ki ga bomo prejeli s strani NKBM d.d.

Kdaj bo moj računalnik naročen?
Vaš računalnik bomo naročili takoj, ko boste vplačali avans 25.000 SIT ali pa celoten znesek.

Kako bom januarja vedel, kakšen znesek v EUR naj vplačam?
Na predračunu boste dobili izpisan znesek v EUR in v SIT.

Ali lahko pri konverziji v EUR nastanejo dodatni stroški?
Ne, dodatnih stroškov ne bo. Vse zneske, tako vplačane kot tudi neplačane bomo ob Novem letu pretvorili po enotnem tečaju 239,64 SIT za 1 EUR.

Ali imajo računalniki naložen operacijski sistem Windows?
Ne. Računalniki nimajo naloženega operacijskega sistema. Nekatere fakultete študentom ponujajo brezplačne verzije operacijskih sistemov MS Windows. Vsem ostali priporočamo nakup Operacijskega sistema Windows XP Home Eng/Slo po znižani ceni 19990 SIT.

Kam naj nakažem denar za nakup računalnika?
SRC.SI d.o.o., Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, TRR: 011-vpisnaštevilka (zaposleni 5566-000000).
lol user
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 9:59:14 AM  
Mislim, da ne bo nekega navdušenja. Cene so sicer nekaj nižje, ampak še vedno dokaj visoke. Imam pa vprašanje: se da laserski printer kupiti samostojno brez nakupa prenosnika?

ŠE nekaj je zanimivo - opcija so tudi windowsi xp home. zanimivo - glede na to, da je ta akcija samo za študente, ki ne pavzirajo - ti pa lahko ti dobijo windowse brezplačno preko MSDNAA.
zoidberg
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 10:21:03 AM  
Član od: 12/1/2006
zadnji prenosnik je za približno 100 tisoč cenejši od najcenejše ponudbe na internetu
oziroma vsaj 20 tisoč če mate koga pa kupujete brez ddv

tak da meni se zdijo super ponudbe, če nebi mel prenosnika bi si ga zdaj definitnvo kupo
Sašo
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 10:37:37 AM  

zoidberg je napisal:
zadnji prenosnik je za približno 100 tisoč cenejši od najcenejše ponudbe na internetu
oziroma vsaj 20 tisoč če mate koga pa kupujete brez ddv

tak da meni se zdijo super ponudbe, če nebi mel prenosnika bi si ga zdaj definitnvo kupo

ok... ni ravno 100.000 cenejši... je pa 75.000

http://www.ceneje.si/search.aspx?strSearch=thinkpad%20z61m&raBool=and
Bojan Horvat
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 10:50:58 AM  
to že, ampak ste opazili, da je pri dveh dražjih modelih 3 leta garancije? Todi to je pnavadi 30k zraven pri konkurentih.

Bom dodal še link za spletno naročanje
lol user
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 10:51:43 AM  
Žal večino ne zanima najdražji prenosnik (324k sit). V najcenejšem pa bi lahko bil vsaj pentium-m. Ne pa celeron, ko cel čaz laufa na polni frekvenci. Sicer je dobro, da so to tanovi celeroni, ki so že na 65 mikronski tehnologiji in manj porabijo (grejejo).

Res, da so 3 leta garancije - kar je zelo dobro, ampak zato ne dajo zraven Windowsev (ki jih resnici na ljubo res ne rabimo), ki jih v drugih trgovinah za pod 390 tisočakov dobiš (glej ponudbo enaa, kjer lahko uporabiš kodo za popust - 4% ali 2%)
Sašo
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 10:56:30 AM  

pripombe na prenosnike...

1. lahko bi bil pentium-m
2. premajhna resolucija
3. ta je super... čeprav ne vem, zakaj tolikšna razlika v ceni proti drugem ampak ok... verjetno zaradi tiste garancije
4. prevelika resolucija... črk na 15.4" monitorjuv 1680x1050 se res ne da brat
Jerry
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 11:09:42 AM  

Tisti prvi glih ni najbolj poceni. :)

Recimo malo za primerjavo.
Št. 1 in 5

http://www.bigbang.si/?kat=10-racunalniki
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 12:19:57 PM  

lol user je napisal:
ŠE nekaj je zanimivo - opcija so tudi windowsi xp home. zanimivo - glede na to, da je ta akcija samo za študente, ki ne pavzirajo - ti pa lahko ti dobijo windowse brezplačno preko MSDNAA.

Kolkor sem slišal microsoft slovenija dela neke težave z msdnaa in univerzo v mariboru. msdnaa je bil v prvem planu z unnantented inštalacijo ampak so žal takšne težave... pač
je pa zato opozorilo da si naj vsak preveri če ima možnost msdnaa.
scorpz
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 12:58:29 PM  

Hmm sm zasledi tole drugače za primerjavo s temi:

http://www.metro.at/conf/data/upload_data/PDF_to_JPG/Buero/Buero_24_0016.jpg

mk_rtv
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:11:44 PM  
Član od: 12/12/2006
sem bil tam v soboto..razprodano, ostale ponudbe pa praktično nimajo, sicer pa je ponudba odlična...
SpaWn
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:21:15 PM  

Kar dobra ponudba, predvsem zadnji model. Upam, da bo tud drugo leto, ko bom menjal moj mlinček kaka podobna ponudba. Prejšnja leta ni blo nič pametnega za nabavit.
rocky
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:34:04 PM  

uf tud jst upam da bom na kako tako naletu ko bom kupoval notebooka tale ni bla slaba ne
Ali
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:44:13 PM  

Ne vem zakaj mora biti ravno pri onem drugem, ki je ravno prav za delo in študentski žep tako nizka resolucija in navaden XGA ekran???
SvenX
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:44:15 PM  
Danilo_Majhenic je napisal:
lol user je napisal:

Kolkor sem slišal microsoft slovenija dela neke težave z msdnaa in univerzo v mariboru. msdnaa je bil v prvem planu z unnantented inštalacijo ampak so žal takšne težave... pač
je pa zato opozorilo da si naj vsak preveri če ima možnost msdnaa.

Glede opazke, da Microsoft Slovenija dela težave glede MSDNAA bi odgovoril tole: Trditev ne drži!
Če je fakulteta član programa MSDN AA in je poravnala obveznosti, deluje prenos programske opreme brezhibno.

Vsak redni študent FERI si lahko pridobi Microsoft OS in veliko drugih programov preko MSDN AA programa.
Potrebuje le uporabniško ime in geslo. V prihodnosti pa bo dosegljiva tudi Windows Vista!

Več podatkov najdete tukaj: http://www.feri.uni-mb.si/apps/msdnaa/

Lep pozdrav
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 1:57:30 PM  

SvenX tole je ponudba za celotno univerzo in ne samo za feri. govorim o tem da ms dela probleme za msdnaa na nivoju celotne UM.
in zato ker je ms slovenija bil skeptičen okrog tega, smo se odločili, da je windows opcijsko na voljo, zraven pa je opozorilo, da si poglej če je možno dobit zastonj legalne winse.

bomo pač ferix propagirali :)
Slovenc'Taprav
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 2:00:02 PM  

Da še jaz pokomentiram!
Gledal sem le zadnjo ponudbo in zadeva je super, za to ceno ni boljšega compa v to sem prepričan. Da o kvaliteti same izdelave ne govorimo (škoda ker ni kakega T60 v akciji za kakšnih 350k sit ker tisto je še večja bomba). Ponavadi imajo tejle prenosniki že PRILOŽEN licenčni WIndows XP Pro. Ta v ponudbi ga pač nima. Vendar se odkupi s 3 letno garancijo. Tako da lahko to v končni fazi poglihamo. Zadeva je kakor sem gledal ene 70k ceneje kot drugod in to ni malo. Vsekakor tisti ki kupuje prenosnik tega razreda - pograbite priložnost. Aja samo poglejte če vas moti resolucija ker 1680x1050 ni od muhRežanje Pa da neb kdo to zadevo primerjal s kakimi Tronoti in podobnim crapom za 250k sit.

Razen za prenosnik #1 bi res lahko se zmenili za kakšen Pentium M VENDAR tudi ta celeron M ni opd muh. Edina stvar ki ga loči od Pentiuma je
1) nezmožnost varčevanja z elektriko tako kot pri Pentiumu (speedstep al neki tazga, možno da je v novih verzijah že)
2) manjši predpomnilnik
Ostalo pa ne vem če se se kaj loči. Tako da na isti frekvenci ni dost počasnej. Razen seveda bi bilo fajn met kakšena 1.6GhZ. To bi bilo pa že kul ob tej ponudbi. Za seminarske in podobno je zadeva kul.

p.s. (škoda ker ni enega subprenosnika 12" v akcijiDrakula )

Aha no super možnost tudi kredita. Verjetno ne komplicirajo tok.
zoki
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 2:52:53 PM  
Ta akcija je enkrat na 10 let ali se lahko drugo leto nadejamo novnih ponudb za nakup cenejših prenosnikov?
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 3:01:36 PM  

jaz sem vsekakor za.
če pa bodo tudi podjetja ali podjetje za to pa bomo videli. brez podpore kakšnega podjetja česa takega namreč ne moreš izpeljat.
Need
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 3:13:42 PM  
Zanima me ce je graficna pr prvem najcenejsem prenosniku dovolj mocna za kaksne novejse igre?
lol user
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 3:21:46 PM  
T(he) Boss
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 3:35:04 PM  
Član od: 11/2/2006
Kaj pa kaksna doplacila bodo mozna ali ne? Strah
brzinaa
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 5:54:57 PM  

Član od: 10/26/2006
NI to tolk poceni, se dobi tut ceneje!!!

mal se ozrite po internetu pa boste vidli...

Prepevanje
piromanneo
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 6:03:24 PM  
Slovenc'Taprav
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 6:14:10 PM  

Navedek:
NI to tolk poceni, se dobi tut ceneje!!!

Res bi videl tisto "ceneje" za zadnjega IBM iz akcije. Presenečenje
Pa ne lepit nekih Tronote in podobnega crapa. Ljudje, brand prenosniki stanejo (alias kvaliteta se plača)
mmicro
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 6:59:32 PM  

Član od: 10/31/2006
Meni se tudi ne zdi akcija kaj ugodna. Jaz mam enakega kot je oni za 235.000 samo da je HP pavilion Dv5000... Mi je še lepše ohišje, pa sem dal za njega 220 in to v septembru...
Take razlike pa ni med HP in Lenovo (IBM)...
Tejko
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 7:45:42 PM  
Prneosniki so res precej cenejši, kot v splošni prodaji. Vendar to velja samo za IBM-e, Jaz mam HP-ja, bol hudo konfiguracijo za 300kSIT. Po moje bi blo boljše, če bi izbrali kako drugo cenejšo firmo (DELL, SONY, HP). Vendar je to verjetno odvisno od podjetja, ki gre v takšno ponudbo!
bleem
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 9:29:06 PM  

Član od: 10/29/2006
jas pa sem meu tako sreco ... ne vem zakaj ... menda je cela familija skup fuknila dnar pa ko sn maturo naredo so mi takega laptopa kupli, da ko sn zvedo za ceno sn zajeclal kaj mi te niste raje enega rablenega avta kupli:) bi ga najraje prodal ker tak ne vem kaj naj si zacnem z njim Strah
SergioGuru
Objavljeno: Tuesday, December 12, 2006 11:20:51 PM  

Član od: 11/7/2006
Rahli dvomi iz izkušenj:

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_UA03Hxx?OpenDocument

Tole je verjetno zadnji model iz akcije (z RAM-om en modul 1GB ter brez Windows in čitalnika prstov!?). Na uradni strani pri graf. kartici je "ATI Mobility Radeon X1400 HyperMemory", kar je ATI-jev marketinški trik za uporabo - konkretno v primeru 128 MB - 64 MB deljenega ("shared") pomnilnika RAM in 64 MB lastnega pomnilnika, kar da skupaj 128 MB. Ker je uporaba grafičnega pomnilnika za takšno kartico implementirana softversko, je prikaz počasnejši od 128 MB lastnega pomnilnika na kartici.

V akciji je res navedeno "128 MB (non shared)" ampak ne verjamem:

- dokler to ni potrjeno,
- da je Lenovo za to akcijo naredil ekstra model.

Lepo bi bilo vsaj tukaj v forumu dobiti točno informacijo. Vseeno, razlika verjetno ni pretirano velika, cena je pa ugodna. Nižja bi bila možna le pri manjšemu ponudniku, toda servis pri znanemu imenu in triletna garancija sta vredni več kot si večina misli (sploh če je le cena odločilna za nakup).

Dražja dva modela sta zaradi ATI-jeve grafične kartice tudi OK za Windows Visto, prva dva pa ne bosta mogla uporabljati vseh "fancy" lastnosti novega grafičnega vmesnika Aero v Visti. Za Windows XP so seveda vsi modeli OK.
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 12:10:33 AM  

>>> Kaj pa kaksna doplacila bodo mozna ali ne?

piši na tisti imejl ki je v FAQ naveden za doplačilo ramov
Mark
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 12:15:23 AM  

Zakaj ste te IBM izbrali?

Meni je toti sredinski rdeči gumb tak "predpotopen"

Jaz že nebi mel IBM, tudi če že nebi imel laptopa!

Lahko bi bila vsaj kakšna alternativa! Recimo HP!
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 12:28:34 AM  

na to vprašanje lahko povem da je tejko razmišljal v pravi smeri in tudi podal pravilen odgovor.

segio guru, v faq je naveden mejl od miheja, vendar boš na točen odgovor okrog grafične verjento malo čakal.
Slovenc'Taprav
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 1:55:17 AM  

Hehe Mark, verjemi da ta gumb ni zaradi samega sebe namesto ploščice. Gumb je preprosto boljša zadeva kot pa drsna ploščica. Ko se ga navadiš zagotovo cruisaš veliko hitreje kot s ploščico. Če pogledamo ga imajo tudi dražji HPji (poleg ploščice). Če si navajen tistga gumba potem človek preprosto kolne ko/če mora preiti na drsno ploščico. Za kako igranje iger al pa kej podobnega nista pa niti ena niti druga opcija dobri - potrebna je zunanja miš..
Pa še nekaj: po testih sodeč ima Z serija eno najboljših ohišij v razredu. To je nespregledljiv podatek.
Razen če ti laptop s ploščico lepše zgledaPresenečenje
Škoda sam ker IBM ne dela več tistih Butterfly modelov ki so bili res inovacija v začetku 90ih nekje.Veselje
ČistilkaNaJahti
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 2:05:26 AM  
Član od: 10/30/2006
evo naj se jst povem svoje glede tega....

tole kar ste naredil je zelooooo dobra stvar, zdej tist ko hoce dat 320k bo pac dal in bo za to dobil ORNK ORNK ZADEVO, ki ji ni para v nicemer ...razmerje cena/zmogljivost

aja pa oni ko omenjate druge znamke..... prosim pejte pluvat.. .drugam... prosim spokite se ko nimate pojma.
neda se mi govorit koliko prednosti ima, toplo priporocam branje 1000 in 1 reviewa glede ibm-a, otroci :D

moje mnenje je, da je bolje malce pocakati in zbrati dovolj denarja, in kupiti samo in edino IBM.
faction
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 2:42:52 AM  

Član od: 10/28/2006
zelo predrago na žalost.. samo moje mnenje.. za 270 dobiš rečmo 17 palčn, 1GB rama, 120GB HDD, z ati mobility x1600 256MB grafično.. comtron, kjerso men zajebal ampak ok..
Slovenc'Taprav
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 3:41:10 AM  

faction: o'rly?Presenečenje Kera znamka pa je to za ena? Kakšna brand name?
Pa folk, ne gledat le na hardware pri nakupu prenosnika.
ČistilkaNaJahti
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 3:56:29 AM  
Član od: 10/30/2006
bistvo je vedno za tiste ki nevedo , skrito.

ni panike, ti kr pejt v comtron, tu se pogovarjamo o ibm-ih:D , ce hoces pisat o comtronu pejt na temo "a ste imeli tudi vi problem z comtron "
Trick
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 8:29:21 AM  
faction je napisal:
zelo predrago na žalost.. samo moje mnenje.. za 270 dobiš rečmo 17 palčn, 1GB rama, 120GB HDD, z ati mobility x1600 256MB grafično.. comtron, kjerso men zajebal ampak ok..

rofl
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 9:51:59 AM  

faction, moje mnenje je da če je to projekt cele univerze, se bodo ti računalniki prodajali tudi takim ki nimajo pojma o računalnikih in je zaradi tega še bolj pomembno da mu ponudiš nekaj dobrega. jaz takim študentom nebi ponujal solonote, prestigio ali acer in podobnih. želim da bodo kupci teh računalnikov zadovoljni, saj bo takrat akcija iz mojega pogleda uspešna.

o tem če nekdo gleda samo karakteristične lastosti teh ponudb pa sem v eni prejšnih tem že govoril in tudi nad mano prispevki govorijo v smer, da to nekako ni prava izbira.
nevem če se spomniš reka: "Smo prerevni, da bi kupovali poceni."
in glede na to da je vsa roba vedno bolj tajvanska in kitajska in kvaliteta upada (najdi mi napravo za home entertaiment, ki jo kupiš danes in bo delovala brez okvar več kot tri leta - naprave izpred 15ih let pa še danes delajo dobro) in jaz sam si nebi želel da ko nekaj kupim in ima zadeva eno leto ali dve garancije en mesec po preteku garancije pa zadeva crkne - poznam kar dosti takih primerov.
T(he) Boss
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 10:59:30 AM  
Se strinjam, ce ze kupujemo je boljse, da kupimo kvalitetno, ker pri raznih cudnih firmah kvaliteta zelo niha.

@Danilo: Nisem mislil rama, bolj sem imel v mislih doplacilo hitrejsega diska, boljse grafike in temu podobne stvari, sicer pa bom tak stricu pisal, pa bom videl, kaj bo odgovoril.
Sky
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 11:29:47 AM  

Kaj imaš proti tajvanski robi?? Itak je celi računalik iz tajvana, če ne iz kitajske.
Ne glede kar gor piše... vse je blo proizvedeno tam.. edina fora je da polj pošlejo v USA tam dele sestavijo skupaj pa dajo gor MADE IN THE USA.

PS za naprave izpred 15 let si moral kredit vzeti da si jo lahko privoščo. Zdaj pa vržeš mali gnar za njih. Če bi rad imel nekaj za 3 leta vzami kredit. Ljudje so skupaj jemali kredite da so si lahko kaj privoščli.

Kak je folk dandanes naiven.
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 11:52:45 AM  

theboss, sej tak sem tudi mislo da mu piši tudi če te zanima za kake druge vrste doplačilu.

sky, res se izdela celi komp tam, ampak je razlika če je dizajner predvidil drugačne materiale za ohišje, drugačno obliko in strukturo in tudi druge procesorje. verjemi da ima intel kontrolo procesorjev in da poleg tega da iz te kontrole dobijo selekcijo po 1,3ghz, 1,4ghz, 1,5ghz... dobijo še dodatno selekcijo in za tiste se plača več ker so še vedno bolj kakovostni.
poleg tega da pri teh ibmih govorimo še o dodatnem supportu in garanciji.

če so bile stvari pred petnajstimi leti dražje ali ne sploh nisem govoril, govorim o načinu da kvaliteta pada, če z njo cena me sploh ne zanima, mene moti to da kvaliteta pada.
in če bo neka dobrina da bi jo želel imet tako draga da si jo nebom mogel privoščit, potem verjemi da si nebom vzel kredita, ampak se bom raje tej dobrini odrekel. če pa bom že kaj kupoval, pa tudi nebom gledal na ceno, ampak na MENI sprejemljivo razmerje med ceno IN kvaliteto.
kdo je naiven ali ne si pa prišparaj za kako drugo temo.
jozek
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 12:49:04 PM  
Član od: 11/27/2006
Zadeva je sicer pohvalna, vendar tako kot je nedko ugotoil da je pri zadnjem prenosniku, nekaj narobe s pomnilnikom grafične. Je zadeva podobna pri tiskalniku, saj ma oznake(cifre) za model s lan priključkom, čeprav v opisu to ni nikjer omenjeno. Pa tudi glede spomina, če gre za lan različico ima tista 16 mb spomina, ta tiskalnik pa po podrobnosti samo 8 mb.

Drugače pa bi blo zelo super, če bi se te akcije ponavljale. Pa mogoče res malo več podjetij hp,ibm,toshiba.
Munger
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 1:55:24 PM  

in če bo neka dobrina da bi jo želel imet tako draga da si jo nebom mogel privoščit, potem verjemi da si nebom vzel kredita, ampak se bom raje tej dobrini odrekel.

Po tej logiki se lahko 80% študentov dobrini IBMovega prenosnika odreče, saj si je ne more privoščiti in si pač ne bodo vzeli kredita za nakup le-tega. (Zakaj pa potem študentski svet v ponudbi v sodelovanju s KBM predlaga študentske kredite za nakup prenosnika?)

LP
Matej_M
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 2:23:40 PM  
Še drugi primerni laptopi za študente in njihov žep. Primerjate jih z temi zgoraj. Akcija pa taka...

1.laptop vs.

Merkurjev Fujitsu siemens in vs. Enaa Acer Aspire.

2.laptop vs. Fujitsu Siemens

3.laptop vs. Fujitsu Siemens vs. Acer Aspire

Samo za zadnji model ne najdem prave konkurence. V bistvu se mi ne da več iskat Veselje
Lahko pa omenim Applov MacBook z Core 2 Duo 2GHz procesorjem (1GB rama) za ceno 320k.
(kaj šele če si raje na www.apple.com sami skup namečete komponente. Za ceno 270k si lahko sestavite pravo "pošast" , sam še strica nucate v ameriki, da vam pošle prek pošte. Režanje )

Prav tako IBM Lenovo prenosniki niso tako dobri kot jih hočeš tukaj ti prikazati, Danilo.

Upam, da bodo študentje sprevideli, da lahko tudi kaj drugega dobijo za ta denar in ne bodo na vrat na nos kupili teh "akcijskih" prenosnikov, ki na nek način to sploh niso. Lahko bi se malo bolj potrudili, sploh če se gre za vse študente . FERI-jevci se itak spoznamo na tehnologijo, drugi pa ne. Res pa je, da imajo tu vsi 3 letno garancijo.
Sem malo preveč očitno pričakoval od DŠ-ja.

p.s.:Primerjanje je le za prikaz kakšna akcija je to, saj kolikor sem videl na Enaa, nekateri niso dobavljivi. Sicer pa če iščeš dober laptop, ga tud najdeš. Mežikanje
Trick
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 2:34:01 PM  
Naslednje leto pa to organizirajte tisti, ki mislite, da so te ponudbe slabe. Z veseljem vas bom kritiziral, ker nikoli ne bodo vsi zadovoljni. Tak pač je, če nekomu ponudiš 100€ bo vprašal zakaj ne 1500€. Pač ste preveč samovšečni, si mislite da ste pametni, da ste inteligentni, če pa bi trebalo kaj naredit, pa raje počakate v grmu potem pa kritizirate.

Javim se, da sprejemam prijave za enak projekt za naslednje leto. Kar pošljite mi ZS s podatki, da se dobimo in da vidim kake ideje imate. Pa obljubim, da ne bom razglašal idej naprej, ker bodo po vsej verjetnosti smešne...
gajbos
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 3:10:40 PM  

Sašo je napisal:

4. črk na 15.4" monitorjuv 1680x1050 se res ne da brat

Kupi si očala!

Drugače pa ste zrhitali super prenosnike. Svaka čast!
faction
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 4:43:08 PM  

Član od: 10/28/2006
gajbos in drugi nimate pojma kaj je "super prenosnik".To posredno leti tudi na majhenica..

rečmo da so super firme toshiba, dell, asus, IBM(kao),...

zj pa poglej.. primerjajmo recimo prenosnike s tem:

Asus A6KM

1. prenosnik v "akciji(rofl lol)":

- Asus ima skoraj identičen procesor
- rama je isto
- hdd 2x manjši od asusovega(se kr spozna)
- za grafično pa niam primerljive besede.. v em ibmu je integrirano inteloo sranje 950 kine doseže niti 200 markov v 3dmark 06, v asusu pa solidn 7300 go 700 markov.

2. prenosnik v "akciji(rofl lol)":

- rama ma ta 512MB več ampak ram 512MB modul je 13kSIT(če bi nadgrajeval asus)..
- 40GB manj diska
- integrirana grafa nam zgublu besed

3. prenosnik v "akciji(omfg rofl- če gledamo na ceno)":
za 272 jurjov lahko dobiš pravo igralno bombo kot so Alienwari

ali pa lol karkoli.. nad 250 jurjov dbi prave igralne prenosnike,...
čep a že pravte "sj prenosnik ni za igrce" si pa nabavte office laptop za 120.000SIT, pa tipkajte in pište itd,...

4. sploh nam komentiru k je cena tko zasoljena da bi lahko kupu 2 Asusa A6KM..

Poglejmo recimo tegale ki je tudi zelo soliden:
http://www.gericomp-slo.com/index.php?action=show&type=product&section=laptop&id=551

ali tole:
http://www.gigaklik.com/product_info.php?products_id=1952
prava bombastika z go 7600 256MB (!!!)

itd itd itd itd..

mission acomplished. bye
Kronik
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 4:44:04 PM  

Matej_M je napisal:
Še drugi primerni laptopi za študente in njihov žep. Primerjate jih z temi zgoraj. Akcija pa taka...

1.laptop vs.

Merkurjev Fujitsu siemens in vs. Enaa Acer Aspire.

2.laptop vs. Fujitsu Siemens

3.laptop vs. Fujitsu Siemens vs. Acer Aspire

Ne primerjaj BMW z kia pride, samo to ti lahko recem. IBM je prava izbira, bom tud sam nabavil enega. No ja kak HP, Sony, Toshiba bi lahko tudi bil v ponubi.
gajbos
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 5:21:18 PM  

AlienWare za 270 jurjev Režanje Režanje Režanje En dober AlienWare stane 800jurjev, pa še to v USA.
Asus primerjaš z IBM? Režanje Režanje Režanje verjetno še IBMja nisi videl/občutil v živo...

s tabo se tak nimam kaj za menit pol pa še Gigaklik? Režanje pa Gericom? Režanje Režanje Režanje

res si me lepo nasmejal.

Sem se malo po tvojih linkih pogledal... joj joj... ze na sliki zgleda plastik fantastik Drakula
Slovenc'Taprav
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 6:05:43 PM  

Da primerjate BMWje (IBM) z Dacio (Gericom,...)Presenečenje
TomyMMX
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 6:07:39 PM  

faction je napisal:
gajbos in drugi nimate pojma kaj je "super prenosnik".To posredno leti tudi na majhenica..

rečmo da so super firme toshiba, dell, asus, IBM(kao),...

zj pa poglej.. primerjajmo recimo prenosnike s tem:

Asus A6KM

1. prenosnik v "akciji(rofl lol)":

- rama je isto
- hdd 2x manjši od asusovega(se kr spozna)
- za grafično pa niam primerljive besede.. v em ibmu je integrirano inteloo sranje 950 kine doseže niti 200 markov v 3dmark 06, v asusu pa solidn 7300 go 700 markov.

2. prenosnik v "akciji(rofl lol)":

- rama ma ta 512MB več ampak ram 512MB modul je 13kSIT(če bi nadgrajeval asus)..
- 40GB manj diska
- integrirana grafa nam zgublu besed

3. prenosnik v "akciji(omfg rofl- če gledamo na ceno)":
za 272 jurjov lahko dobiš pravo igralno bombo kot so Alienwari

ali pa lol karkoli.. nad 250 jurjov dbi prave igralne prenosnike,...
čep a že pravte "sj prenosnik ni za igrce" si pa nabavte office laptop za 120.000SIT, pa tipkajte in pište itd,...

4. sploh nam komentiru k je cena tko zasoljena da bi lahko kupu 2 Asusa A6KM..

Poglejmo recimo tegale ki je tudi zelo soliden:
http://www.gericomp-slo.com/index.php?action=show&type=product&section=laptop&id=551

ali tole:
http://www.gigaklik.com/product_info.php?products_id=1952
prava bombastika z go 7600 256MB (!!!)

itd itd itd itd..

mission acomplished. bye

ti si car stari.. najdi mi majhen, lahek prenosnik, z core 2 in 1gb rama za ca. 300k:)
mmicro
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 6:30:19 PM  

faction je napisal:

ti si car stari.. najdi mi majhen, lahek prenosnik, z core 2 in 1gb rama za ca. 300k:)

Majhen in lahek?? poglej malo za HP pavilion dv1000 serija... Jaz sem si takega nabavo, ma 14.1" display pa 2,5 kg...
student
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 7:10:09 PM  
TomyMMX je napisal:

Kaj je zate majhno in lahko?

Mogoče to:

Apple MacBook 13,3'':

* 2,0 GHz Intel Core 2 Duo
* 1 GB Arbeitsspeicher
* 80 GB Festplatte
* SuperDrive Laufwerk mit Double-Layer-Unterstützung

1319 eur
MM
Objavljeno: Wednesday, December 13, 2006 7:34:17 PM  
Kje bi pa lahko zvedel dejansko velikost (š x g x v) teh laptopov? Kjerkoli sem po netu iskal, sem skoraj vedno dobil različne podatke.

Niso pa ti laptopi glih med najlažjimi... ali se samo meni zdi?
gajbos
Objavljeno: Thursday, December 14, 2006 7:33:15 AM  

mislim, da na enem notebuku s 13.3" ne moreš ravno veliko delat. Lahko pa ga pokažeš prijateljem/prijateljicam Režanje
M.G.
Objavljeno: Thursday, December 14, 2006 11:09:57 AM  
Navedek:
Tole je verjetno zadnji model iz akcije (z RAM-om en modul 1GB ter brez Windows in čitalnika prstov!?). Na uradni strani pri graf. kartici je "ATI Mobility Radeon X1400 HyperMemory", kar je ATI-jev marketinški trik za uporabo - konkretno v primeru 128 MB - 64 MB deljenega ("shared") pomnilnika RAM in 64 MB lastnega pomnilnika, kar da skupaj 128 MB. Ker je uporaba grafičnega pomnilnika za takšno kartico implementirana softversko, je prikaz počasnejši od 128 MB lastnega pomnilnika na kartici.

V akciji je res navedeno "128 MB (non shared)" ampak ne verjamem:

- dokler to ni potrjeno,
- da je Lenovo za to akcijo naredil ekstra model.[/i]

Preverjeno in potrjeno s strani IBM Lenovo Slovenija;
128 je non-shared, lahko pa ta kartica uporablja še dodatnih 128 spomina!
Računalnikov verjetno ne boste našli nikjer na netu, ker so custom made sestavljeni samo za Vas!

M.G. SRC.SI
TomyMMX
Objavljeno: Thursday, December 14, 2006 12:28:35 PM  

gajbos je napisal:
mislim, da na enem notebuku s 13.3" ne moreš ravno veliko delat. Lahko pa ga pokažeš prijateljem/prijateljicam Režanje

Vidim da si velikokrat delal z takim prenosnikom. Večkrat uporabljam ibm-ov X40, ki ima celo 12" zaslon in se da kar veliko naredit. Takrat ko človek rabi večji ekran je tako nekje, kjer lahko takšnega priklopi na prenosnik, ko pa hodiš okrog, pa je res praktično, če je prenosnik lahek in ga lahko brez težav prenašaš in te poleg tega ne bolijo ramena.

Je pa to moje subjektivno mnenje.
Danilo_Majhenic
Objavljeno: Thursday, December 14, 2006 12:48:19 PM  

Munger je napisal:

in če bo neka dobrina da bi jo želel imet tako draga da si jo nebom mogel privoščit, potem verjemi da si nebom vzel kredita, ampak se bom raje tej dobrini odrekel.

Po tej logiki se lahko 80% študentov dobrini IBMovega prenosnika odreče, saj si je ne more privoščiti in si pač ne bodo vzeli kredita za nakup le-tega. (Zakaj pa potem študentski svet v ponudbi v sodelovanju s KBM predlaga študentske kredite za nakup prenosnika?)

LP

očitno sem pramalo povdaril da je to moje mnenje, ki izhaja iz mojega finančnega/socialnega/whatewa stališča in da tega nikakor ne sugeriram ostalim. vem da je nekaterim kredit bolj všeč in taki imajo tudi ponudbo s kreditom. jaz pa pravim da se JAZ kredita daleč beg držim.
munger, v bodoče moje prispevke beri kot moje mnenje, NE kot nekaj s čimer se moreš ti strinjat, ker bi te sicer odstrelil.
forum je izmenjava mnenj in sam prav rad preberem kak drug pogled na stvar in zaradi tega nobenemu nič ne zamerim. smo si različni z različnimi mnenji in pogledi.
Uporabniki, ki trenutno prebirajo to temo
gost

Pojdi na forum:
Dodajanje novih tem - NI dovoljeno.
Pošiljanje prispevkov - NI dovoljeno.
Brisanje lastnih prispevkov - NI dovoljeno.
Urejanje lastnih prispevkov - NI dovoljeno.
Ustvarjanje ankete - NI dovoljeno.
Glasovanje v anketi - NI dovoljeno.

Stran je bila pripravljena v 0.457 sekundah.